Valleipark Leusden

Natuurlijk wonen

Aan de noordrand van Leusden, tussen de Liniedijk en het Valleikanaal, grenzend aan het open kampenlandschap, wordt een uniek woonmilieu gerealiseerd; het Valleipark.
Het nadenken over de locatie begon reeds in 2005 toen BGSV in opdracht van de gemeente een masterplan en vervolgens een verkavelingsplan opstelde.

De hoge ambitie, de bijzondere kwaliteiten van de plek en de woningbouwcrisis hebben sinds het begin van de opgave invloed gehad op de ontwikkeling. Vanaf 2010 is in samenwerking met marktpartijen en in co-creatie met toekomstige bewoners gewerkt aan een meer flexibel stedenbouwkundig plan. De ontwikkelende partijen, BGSV en communicatiebureau de Wijde Blik, ontvingen de geïnteresseerden feestelijk in tenten op de locatie om ze kennis te laten maken met het prachtige gebied. Daarnaast kon men zelf aan de slag in verschillende workshops. Er is op deze manier enthousiasme voor het plan gecreëerd en tegelijkertijd informatie ingewonnen over de wensen van toekomstige bewoners. De op basis hiervan opgestelde stedenbouwkundige- en bouwplannen zijn goed ontvangen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margien Oepts

Meer afbeeldingen